Gulbės-nutildyti: kaip atrodo, kur jis gyvena, ką jis valgo

Gulbės-nutildytiDidžiuliai ir grakšti paukščiai – gulbės-gulbės, dažnai randamos miestų parkuose su dideliais tvenkiniais ar ežerais, ir visada stebėtojai visada žavisi ir džiūgauja. Tuo pačiu metu mažai žino apie šios gluosnių rūšies gyvenimo, mitybos ir elgesio ypatybes: siūlome juos geriau pažinti.

Aprašymas ir savybės

Gulbės žuvys turi labai išraiškingą, efektyvią išvaizdą, kurią pabrėžia tik didelis paukščių dydis. Jų vardas yra dėl to, kad vyrukas daro savotišką garsą, jei jis arba pakuotė yra pavojuje. Tačiau, išskyrus šnypštimą, jie gali skleisti garsus, panašius į triukus, švilpimus, snortus. Iš išorės atskirti paukščius nuo kitų gulbių veislių galima grakščiai išlenktas masyvi kaklas, oranžinis snapas, nuolatos pakelti sparneliai ir juodas kūgis prie snapo pagrindo.

Ar tu žinai? Gulbės žuvys yra didžiausi ir sunkiausi plaukiojantys paukščiai planetoje.

Išvaizda

Pagrindinės išorinės paukščių charakteristikos:

  • galva vidutinis dydis, padengtas trumpomis baltų spalvų plunksnomis, šalia akių ir snapu yra juodas apvadas;
  • akys mažas, juodas, pasodintas ant galvos sienelių;
  • Gulbės šnypštimo akys

  • snapas – ilgas, raudonai oranžinis atspalvis su juodais ženklais šalia šnervių, ant galo ir prie pagrindo; šalia kaktos yra juodas išsiplėtimas (kamanas), kuris vyrams turi savybę didinti poravimosi sezono metu;
  • Gulbės pupelė

  • kaklas labai ilgas ir storas, lankstus;
  • Gulbės šnypštimo kaklas

  • kūnas pailgos, masyvios, plačios krūtinkaulio;
  • Gulbės gulbės korpusas

  • sparnai – stiprus, raumeningas, ilgas ir platus, apimantis didelę nugaros ir šonų dalį;
  • Gulbės gulbės sparnai

  • uodega – trumpas, kai skrenda plaukioja atvirai, ant vandens, einančio į siaurą, taškinę siją;
  • Gulbės taškas

  • pėdos – trumpas, galingas;
  • Gulbės šnypštimo kojos

  • plumėjimas – tankus, su storu žemyn, suaugusiems, sniego baltos spalvos.
  • Gulbės švilpimas

Pažymėtina, kad mažos gulbės nėra tokios pat kaip tėvai: jie yra įprasti ir labai nepasitvirtinti. Kojų, plunksnų ir snapo spalva yra pilka. Tik tada, kai jie pasiekia 2-3 metų amžiaus, jie tampa suaugusiaisiais, lytiškai subrendę ir panašūs į savo tėvus. Gulbė

Matmenys ir gyvenimo trukmė

Pagrindiniai gulbių parametrai yra:

  • vyrų svoris 10-15 kg;
  • moterio svoris 8-10 kg;
  • kūno ilgis – 150-160 cm;
  • sparnų plotis yra 200-240 cm;
  • vidutinė gyvenimo trukmė 25-28 metai laukinėje gamtoje, 30 metų nelaisvėje (tačiau dažnai paukščiai gyvena apie 7-10 metų).
Ar tu žinai? Šie paukščiai yra ne tik dideli, bet ir labai stiprūs purvydamas sparną, tylus gulbis gali nužudyti mažą žvėrį (pavyzdžiui, lapę ar šunį) arba pertraukti žmogaus ranką!

Plotas ir buveinė

Šios plunksnos rūšys turi gana didelį plotą: jie gyvena visoje Europoje ir Centrinėje Azijoje. Dėka žmogaus pastangoms dabar galima rasti pietus Afrikos žemyne, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje Šiaurės Amerikoje. Pažymėtina, kad Europoje dauguma gulbių yra prijaukinti arba gyvena pusiau gyvenamose vietose: jie yra išauginti kaip dekoratyviniai paukščiai parkams, o Azijoje vyrauja laukinių paukščių populiacija.

Gulbės gulbės įsikūrusios iki 500 m aukštyje virš jūros lygio. Paprastai jie renkasi jūros pakrantes, estuarijas, upių žiurių ir gėlo vandens telkinius. Lizdas taip pat yra Atlanto vandenyno pakrantėje, Baltijos jūros pakrantėse, Azijos pakrantėse. Po veisimosi pereikite prie žiemos į Juodąją ir Kaspijos jūrą. Kai kurie paukščiai žiemą lieka lizdaviečių vietose, kur jų maitina žmonės. Tokiais atvejais juos galima sujungti į mažas kolonijas.

Taip pat skaitykite apie naminių gulbių auginimą, taip pat laukinių ančių veisimą ir pašarą.

Gyvenimo būdas ir elgesys

Plunksnos skiriasi taikos, draugiškumo ir ramybės. Jie palankiai elgiasi su kitais gyvūnais ir paukščiais, o agresijos atvejai yra įmanomi tik ginant jų teritoriją. Rizikos atveju vyras plačiai plinta sparnus, nupjauna plunksnas ant nugaros, arkuoja kaklą ir plūduriuoja svetimam svečiui. Kovos metu gulbės patraukė viena kitai savo sparnus ir snapas. Todėl nerekomenduojama parodyti per didelio susidomėjimo, surasti gulbių lizdą, nes vyrai gali sukelti rimtų sužalojimų, apginant mūro.
Nutildykite gulbę ir antis
Didelė dalis laiko, gulbės-šnabždesys, skirtos plunksnų valymui nuo parazitų ir purvo, taip pat tepant jį coccygeal liaukos paslaptimi. Pasibaigus skrydžiui į lizdus, ​​jie turi švelniavilnių daiktų, kurių plunksnos praranda visas savo plunksnas ir gebėjimą skraidyti. Įdomu tai, kad iš pradžių moterys pradeda degti, nes šiuo metu ji išsiveria kiaušinius ir negali palikti. Po to, kai jis pakeičiamas apvainiavimu, lydėjimas prasideda nuo vyrų: jis trunka apie 5-6 savaites.
Gulbės - gazuokliai
Nepaisant didelio dydžio ir didelio svorio, gulbės-gazelės yra puikus flyers. Migracijos metu jie sujungiami su susijusiomis grupėmis, o tada su daugybe tūkstančių kolonijų, taip sumažinant smurto atakų riziką. Jie plaukioja su gražiu plonu raktu žemoje aukštyje. Jei nepalankiomis oro sąlygomis neleidžiama paukštis skristi, gulbės guli ant žemės, pasislėpia savo snapai ir kojelės po apvainiavimu ir laukia kantriai, kad oras pagerėtų.

Sužinokite daugiau apie įvairius gulbių tipus, ypač apie juodą gulbę.

Ką valgyti

Gulbės dietos pagrindas yra augalinis maistas. Perdirbta likutis ieškoti maisto visą dieną – didelis suaugęs žmogus gali valgyti iki 4 kg maisto per dieną.
Maitinimo gulbės
Dėl ilgos, lanksčios kaktos, paukščiai gali gauti augaliją iš dugno seklame vandenyje, kurio kiti paukščiai negali pasiekti. Nardydami jie nusileidžia iki 1 m gylio, o iš vandens matote tik uodegą ir kojas. Po vandeniu, sukčiai gali būti iki 10 sekundžių, visą laiką jie valgo. Ant sausumos paukščių naudojamos žolės, javai, pašariniai augalai. Iš gyvūnų maisto jie nėra linkę valgyti varlių, mažų žuvų, vabzdžių, moliuskų.

Svarbu! Bet kokiu atveju, gulbės (taip pat ir kitų vandens paukščių) negali būti šeriami kepiniais! Toks maistas gali sukelti paukščių mirtį. Jei norite padėti nugarai, pernakvoti, pašarų juos grūdų mišiniu.

Palikuonių generavimas

Gulbės vytelės yra monogaminiai paukščiai ir sukuria pora gyvenimui. Paprastai tai vyksta 3-4 metų amžiaus. Jei viena iš poros miršta, antroji po laiko sukurs naują pora. Lankstymo metu gulbės užima teritoriją, kurioje vyrai kruopščiai apsaugo nuo konkurentų ir priešų.

Pagrindinės savybės:

  • lytinis brendimas – 2-3 metai;
  • lizdų pradžia – kovo mėn .;
  • kiaušinių skaičius – 5-9 vienetų;
  • inkubacija – 34-38 dienos;
  • šėrimo ir slaugymo paukščių jaunikliai – 4-5 mėnesiai.

Santuokos laikotarpis prasideda ankstyvą pavasarį tiems paukščiams, kurie dar nėra rasta partnerio. Norėdami gauti moterišką padėtį, vyrė plaukia aplink ją su pakeltais sparneliais, plunksnomis ant kaklo, sukdami galva iš vienos pusės į kitą. Jei moterys ima susitvarkyti, ji tampa panašiomis pozomis. Poravimosi paprastai pasireiškia vandenyje.
Gulbių poravimas
Po to pradeda paukščiai lizdo išdėstymas: paprastai jis yra labai didelis, gali būti ant vandens kaip plaukiojanti platforma ar cukranendrių. Statybinė medžiaga yra uodegos, šakelės, nendrių, dumblių šaka. Paprastai juos gamina vyrukas, moterys tiesiogiai užsiima statyba, jungiančios stiebus su purvo gabalais. Rezultatas yra lizdas, kurio skersmuo yra iki 150 cm ir 60 cm aukščio. Viršuje moteriai yra depresija (10-15 cm), pamušalas su minkštais augalais ir žemyn.
Nest
Kai lizdas yra paruoštas, moterys pradeda kiaušinius dėti per dieną, po to eina į inkubavimas. Ji gali išeiti tik maitinimui, šiuo metu kiaušinį šildo vyras. Per inkubatorių šeimos vadovas kruopščiai apsaugo moterį ir mūro, o abu tėvai rūpinasi palikuonimis. Moteriškos gulbės avys su viščiukais
Tik dabar išperinti viščiukai gali iš karto palikti lizdą ir valgyti tai, ką jie pati randa. Netrukus po išsiurbimo jie nusileidžia į vandenį, grįžta į savo lizdą nakčiai. Kartais mažiems viščiukams kyla suaugęs po sparnais ir taip pereina per vandenį. Augantys ir brandinami viščiukai lėtai, jų tėvai išlieka iki vienerių metų. Nuo 3 mėnesių gulbės jau gali skraidyti.

Įdomu skaityti apie neįprastų paukščių: laukinių vištų, fazanų (balta, Royal, aukso, ausų), Himalajų Monal, povo, Rhea, emu, stručių, karūnuotas Pigeon, mandarinų.

Numeris ir gamtos apsaugos statusas

Devyniolikto ir dvidešimto amžių visoje Europoje žudikai aktyviai medžiojo, todėl jų skaičius smarkiai sumažėjo. 1960 m. Paukščių medžioklė buvo uždrausta, todėl jų skaičius pradėjo augti, ir šiuo metu nėra grėsmės išnykimui. Šiandien šių paukščių skaičius siekia 500 tūkstančių žmonių. Anksčiau mitra buvo įtraukta į Raudonąją knygą Baltarusijos Respublikos (šiuo metu neįtraukta), Respublikos Bashkortostan ir kai kurie Rusijos Federacijos regionai. Rusijos teritorijoje gulbių medžioklė draudžiama.

Svarbu! Didelis pavojus šioms rūšims yra žvejybos įrangos, aukšto įtampos linijų, brakonierių vedliai. Be to, jų neigiamą poveikį daro užteršimas rezervuarų, statybos ir pramoninio naudojimo vietose, tinkamose veislių dauginimui.

Vaizdo klipai: gulbės ir gulbės

Miestai, kuriuos mums laiko gražiai ir didinga, reikalauja atidaus ir atidaus požiūrio. Dabar gana dažnai shypunov yra visiškai prijaukinti ir laikomi dekoratyviniais paukščiais privačiuose soduose, prie kurių yra rezervuaras. Paukštis ramiai elgiasi su žmonėmis, nerodydamas baimės ar agresijos – todėl sukčiai tapo tokiais dažnai miesto tvenkinių gyventojais.


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 1 =

map