Laukinis bukas (laukinės karvės) gamtoje

Laukinis bulis
Nedaugelis žmonių galvoja apie šiuolaikinės karvės žvilgsnį, iš kur jis kilęs ir kuris buvo jo protėvis.
Paimkime, nuo kokių rūšių gyvūnai atsitiko ir kaip laikui bėgant galvijų rūšys pasikeitė.

Ekskursija – išnykęs vietinės karvės laukinis protėvis

Visos karvės ir jaučiai kilę iš jau išnykusių primityvių laukinių galvijų atstovų – bulių turai. Šie gyvuliai gyveno ilgą laiką, tačiau kai žmonės pradėjo kištis į jų buveines, būtent sumažinti miškus, kur jie gyveno, šie jaučiai vis mažiau ir mažiau.
Ekskursijos
Paskutinis turas buvo pastebėtas 1627 m., Tuo metu ši rūšis nustojo egzistavusi. Įdomu tai, kad paskutiniai atstovai mirė dėl ligos, kurią sukelia silpna genetinė paveldėtoja.

Jums tikriausiai bus įdomu žinoti jaučio rago anatomiją ir tai, ko jie tarnauja.

Eksperimento metu buvo didžiausias paprastųjų kanopinių rūšių atstovas. Moksliniai tyrimai ir istoriniai dokumentai tiksliai apibūdina šiuos gyvūnus:

  • aukštis – iki 2 m;
  • svoris – ne mažiau kaip 800 kg;
  • kūnas yra raumeningas;
  • ant galvos didžiųjų pasvirusių ragų jie išaugo iki 100 cm;
  • kupolas ant pečių;
  • tamsios spalvos ruda spalva.

Ekskursijos gyveno Stepių zonose. Jie gyveno bandose, o pagrindinė – moterys. Jie tuo pačiu metu buvo rami ir agresyvūs gyvūnai, kurie sugebėjo susidoroti su bet kuriuo grobuoniu. Turai buvo žolėdžiai ir paliko tik šviesius prisiminimus apie save.
Ekskursijos

Laukiniai jaučiai mūsų laikais

Šiandien gamtoje yra daug šiuolaikinių turai palikuonių. Pažvelkime į tai, kokios skiriamosios savybės yra kiekvienai rūšiai, taip pat, kur jie gyvena ir į ką jie maitina.

Perskaitykite 10 įdomiausių faktų apie karves.

Europos bizonas

“Bison” yra didžiausias šiuolaikinės Europos gyvūnijos gyvūnas. Šis galvijų atstovas turi šias išorines charakteristikas:

  • suaugusiųjų reprezentacijos kūno ilgis svyruoja nuo 230 iki 350 cm;
  • austrių aukštis siekia 2 m;
  • kaukolės ilgis – 50 cm;
  • kaklas trumpas ir storas;
  • gyvasis svoris – iki 1 tonos;
  • kūno sudėjimas yra didelis;
  • priekinė dalis yra daug labiau išvystyta nei nugaros dalis;
  • uodega auga iki 60 cm ilgio;
  • spalva monofoninė ruda.

Europos bizonas
Šiuolaikinis bizonas yra pirmtako bizonų priskuso, kuris gyveno Eurazijoje, palikuonis. Iš pradžių bizonų pasiskirstymas buvo pastebėtas didžiulėse srityse: nuo Iberijos pusiasalio iki Vakarų Sibiro, taip pat užfiksuotas pietinė Skandinavijos ir Anglijos dalis. Dabar Europoje yra tik dvi pagrindinės porūšiai: Europos lygumos ir Kaukazo stiebai.

Svarbu! Šiandien šiuos gyvūnus galima rasti trisdešimt šalių, kur jie abu gyvena laisvėje ir rutuliuose. Pagrindinės buveinės yra plačiai lapuočių, lapuočių ir netgi sumaišyti spygliuočių ir lapuočių miškai, taip pat pievos su išsivysčiusia žolės danga.

Maistas šiems gyvūnams yra viskas, ką jie randa miške ar pakraščiuose. Visus metus gyvūnams reikia medžio pašarų. Jie nenoriai valgo skirtingų rūšių gluosnių, graužių, aspenų ir daugelio kitų medžių, būtent jų dalių: lapų, žievės ir plonų šakų.

Baltarusijoje yra aštuoni centrai, kuriuose veisiasi Europos bizonų pogrupis. Rusijoje yra du regionai, kuriuose šiandien galite susitikti su šiais gyvūnais: Šiaurės Kaukazu ir Europos dalimi.
Europos bizonas

Šiaurės Amerikos bisonas

Buveiniai nurodo tuos gyvūnus iš susitikimo, kuriame vyksta drebulys per odą. Jos matmenys yra didžiuliai, o vaizdas yra įspūdingas. Be to, Šiaurės Amerikos bizonas turi tokias charakteristikas:

  • kūno ilgis – iki 3 m;
  • aukštis ties ketera siekia 2 m;
  • galva yra masyvi, kakta yra platus;
  • abiejose galvos pusėse yra trumpi ragai, jie nukrypsta į šoną, o galai sulenkiami į vidų;
  • kaklas yra masinis ir trumpas;
  • ant krūmo yra kupra;
  • Priekis yra daug masyvesnis už nugarą;
  • vyrų svoris yra apie 1,2 tonos;
  • Moterys yra šiek tiek mažesnės – ne daugiau kaip 700 kg;
  • kojos tvirtos ir tupinamos;
  • uodega trumpa, pabaigoje yra žiedas;
  • puikus klausymasis ir kvapas;
  • kūnas padengtas pilka vilna su rudos spalvos atspalviu;
  • ant galvos, krūtinės ir barzdos vilnos yra tamsesnė ir ilgesnė, o tai suteikia stulbiniui didesnį tūrį.
Mes rekomenduojame apsvarstyti, kokios bulių veislės yra geriausiai išaugintos mėsiniams.

Šie gyvūnai pasirodė šiuolaikinėje Pietų Europoje. Vėliau jie išplito visoje Eurazijoje ir net Šiaurės Amerikoje. Pirmieji buliai buvo 2 kartus didesni nei jų šiuolaikiniai atstovai. Jie gyvena milžiniškuose bandose iki 20 tūkstančių.
Šiaurės Amerikos bisonas
Vadovavimas bandoje yra skirtas keletui senų vyrų. Lauko gyvenimo trukmė yra 20 metų. Šiandien gamtoje yra dviejų porūšių: miško ir stepių.

Norėdami išplėsti diapazoną, bizonas buvo perkeltas į kelis Šiaurės Amerikos regionus. Šiandien jie gyvena Šiaurės vakarų Kanados teritorijoje, Britų Kolumbijos provincijoje. Laukinėje Šiaurės Amerikos bisonas yra išvardytos Raudonojoje knygoje kaip rūšis, kuri yra ant išnykimo ribos. Ūkiuose jie auginami komerciniam naudojimui.

Jak

Jakių tėvynė laikoma Tibeta. Tai vienkartiniai gyvuliai, kurie lauke gyvena mažų paukščių ar didžiuotis vienatvė. Gyvenimo trukmė yra kelios dešimtys metų. Jakui pasižymi išraiškingos ir įsimintinos savybės:

  • kūno ilgis 4,3 m;
  • moterys siekia ne daugiau kaip 3 m ilgio;
  • uodega auga iki 1 m ilgio;
  • galva yra žema;
  • iš už kupro galva atrodo nuolydis;
  • aukso aukštis 2 m;
  • svoris siekia 1 t;
  • ant galvos ilgio, iki 95 cm, plačiai išdėstyti ragus, jie sulenkiami ir nukreipiami įvairiomis kryptimis;
  • kūno spalva tamsiai ruda arba pilkšvai juoda;
  • vata yra ilga, rausva, beveik visiškai uždengianti galūnes.

Jak

Šiandien ji gali būti rasta ne tik Tibeto aukštumose, prie kurių ji pritaikyta, bet ir kitur planetoje. Yaks gerai toleruojamas dėl žemos temperatūros, dėka ilgo kailio jie gali toleruoti šaltis iki -35 ° C. Jie patiko kalnuotose Pakistane ir Afganistane, taip pat Kinijos ir Irano, Nepalo ir Mongolijos ūkiuose.

Vieni egzemplioriai randami Altajaus ir Buriatijos. Dėl to, kad žmogus užsičiaupo jų platinimo teritorija, jų skaičius ženkliai sumažėjo. Šiandien jakas yra išvardytas Raudonojoje knygoje.

Svarbu! Laukinis bukas yra vienas iš pavojingiausių ir blogiausių gyvūnų, galinčių bet kuriuo metu pradėti kovoti su vyru ar kitu laukiniu gyvūnu.

Watoussi

Ten, kur pasirodė Watussi jautis, jis pritraukia kitų dėmesį. Jos istorija yra daugiau nei 6 tūkst. Metų. Jie taip pat vadinami “karaliaus buliais”. “Watussi” protėviai jau buvo išnykę bulių turai. Ši rūšis tapo Afrikos galvijų pagrindu.
Watoussi
Išorinės savybės:

  • svoris suaugusių bulių – 700 kg;
  • Karvės auga iki 550 kg;
  • ilgi raumenys, augantys iki 3,7 m ilgio;
  • uodega yra ilga;
  • kūno spalva gali būti keičiama;
  • vilna trumpa.

Virškinimo sistemos struktūra leidžia šiems gyvūnams valgyti labai grubus ir maistingą maistą. Nepakankamas maistas leido “Watussi” plisti Amerikoje, taip pat Ukrainoje (Kryme).

Ar tu žinai? Nuo seniausių laikų šios veislės buliai ir karvės laikomos šventomis. Jie niekada nebuvo nužudyti dėl mėsos. Savininkas buvo laikomas turtingu dėl to, kiek gyvulių jis turėjo, nes šios rūšies karvės duoda daug pieno.

Be to, jie sukūrė jaunų gyvūnų apsaugos instinktą, o nakties metu suaugusieji patenka į ratą, o veršeliai yra jo centre saugumui.
Watoussi

Zebu

Zebu yra Azijos karvė, kuri prisitaikė prie gyvenimo karštoje ir drėgnoje klimatoje. Šių gyvūnų tėvynė yra Pietų Azija. Apsvarstykite, kokios skiriamosios zebu charakteristikos žinomos:

  • augimas siekia 150 cm;
  • kūno ilgis – 160 cm;
  • galva ir kaklas pailgintas;
  • po kaklu yra pastebimas mėsingas kartus;
  • ant didžiojo kalvos priekinės dalies;
  • skirtingo dydžio ir formos ragai;
  • galva išplėsta išgaubta kakta;
  • bulių svoris yra 900 kg, karvė yra 300 kg lengvesni;
  • kojos yra didelės, o tai suteikia judesio greitį;
  • odos stora, padengta atsilaisvintais plaukais;
  • Kostiumas yra lengvas, šviesiai rudas arba baltas.
Mes rekomenduojame susipažinti su bulių gamintojo mityba.

Jie maitina gyvūnus žole, plonomis šakomis ir lapais. Ieškodami maisto gali keliauti dideliais atstumais. Jie gyvena regionuose, kuriuose yra tropinis ir subtropinis klimatas. Šiandien, be Indijos, juos galima rasti Azijoje ir Afrikoje, Japonijoje, Korėjoje, Madagaskare, taip pat JAV, Brazilijoje ir kitose šalyse.
Zebu

Gaur – laukinis bukas iš Nepalo

Kitas pavadinimas yra Indijos stiebas, jis yra didžiausias buliukų genties atstovas, kuris šiandien išgyveno. Gauras kilęs iš Pietų ir Pietryčių Azijos. Laukinių bizonų išvaizdos aprašymą sudaro šie rodikliai:

  • kūno ilgis – ne daugiau kaip 3 m;
  • uodegos ilgis – iki 1 m;
  • aukštis ties ketera – iki 2 m;
  • Ant pečių yra kumpis;
  • svoris svyruoja nuo 600 iki 1500 kg;
  • Galvijai yra iki 1 m ilgio ragai;
  • Vata dažoma skirtingomis spalvomis, ant kojų – “baltos kojinės”.

Geografija apima Indiją, Nepalą, Malajų pusiasalį ir net Indochiną. Mėgstamiausios vietos yra miško kalvos ir žolinės pievos. Gyvūnas klasifikuojamas kaip žolėdis. Mėgstamiausias patiekalas – žalia žolė, tačiau jo trūksta, gali valgyti šiurkštus ir sausas žoleles, taip pat lapus. Gurių bandos gali pasiekti 40 individų. Su jais dominuoja suaugusiųjų bulius.
Gaur
Šiandien kai kuriose diapazonuose gyventojų skaičius mažėja, o šis skaičius yra 70%. Gyventojų skaičius mažėja dėl nekontroliuojamos medžioklės, taip pat jų buveinių sunaikinimo.

Afrikos buivolai

Šis buivolas yra didžiausias visoje planetoje. Jo tėvynė yra Afrika. Maždaug 16 metų gyvuos šių laukinių gyvūnų, yra bandos. Jie turi šias charakteristikas:

  • kūno ilgis – 3,5 m;
  • aukštyje jie auga 1,8 m;
  • svoris siekia 1 t ir daugiau;
  • kūnas yra raumeningas, priekinė dalis yra daug didesnė už nugarą;
  • galvos didelis, mažas rinkinys;
  • Ant galvos yra didžiuliai ragai, kurie auga kartu ir primena lukštą;
  • plaukų spalva rausvi;
  • kojos galingos, priekis stipresnis už galą;
  • gyvūnai turi gerą klausą, tačiau silpna regėjimas.

Afrikos buivolai
Buveinių buveinių yra savanos, kalnai ir miškai. Jiems reikia daug vandens. Jie maitina žolę ir lapus. Pavojaus metu jie susirenka į bandą, jaunuoliai yra centre ir pabėga. Žinoma, jų greitis gali siekti 57 km / h. Šiandien Afrikos buivolai gyvena Pietų ir Rytų Afrikoje. Netoli tvenkinių jiems reikia daug vietos.

Ar tu žinai? Pieniniai buivoliai yra geresni už karvių baltymų kiekį. Jo riebalų kiekis yra 8%. Vidutiniškai vienas buivolgas pagamina 2 tonus pieno per metus.

Azijos (Indijos) buivolai

Azijos buivolai – laukinių buivolų, jaukų ir zebu giminaitis. Jie yra gražūs ir galingi gyvūnai, kurie kovoja su asmeniu dėl teisės gyventi. Azijos buivolai yra žirgeliai, kurie priklauso “Polar Bear” šeimai ir turi šias charakteristikas:

  • Galvijai turi 3 m ilgio kamieną;
  • jo augimas siekia 2 m;
  • svoris svyruoja nuo 800 iki 1200 kg;
  • Ragai yra pusmėnulio formos, atstumas tarp jų yra 2 m;
  • uodega auga ilgis 90 cm;
  • vilna šiurkštus, plonas rudas atspalvis;
  • galūnės aukšti ir stiprūs.

Azijos (Indijos) buivolai
Gamta pateisina išvaizdą, nes šios veislės buivolai yra labai siaubingi. Jis kovoja prieš plėšrūnus. Šie buliai gyvena bandose. Jame nėra griežto pavaldumo. Jie maitina povandeninę ir pakrančių augmeniją, tai geriausia vakare, o dieną jie tiesiog mėgsta sėdėti vandenyje.

Mes rekomenduojame sužinoti vidutinį karvių svorį ir jo svorį.

Azijos buivolai gyvena Nepale, Indijoje, Tailande, Kambodžoje ir Butane. Jie mėgsta lygumų tankiai užaugusią žolę, kur netoliese yra daug tvenkinių.

Kaip matote, gamtoje yra daugybė neįprastų gyvūnų, kurių palikuonys gyveno prieš daugelį amžių. Svarbu juos rūpintis, kad naujoji karta nebūtų su jais susipažinti tik iš paveikslėlių knygose.

Vaizdo įrašas: Indijos buivolai